Carnavalsorganisator Halattraction heeft bestuursverkiezingen gehouden. Jos Appelmans neemt na 22 jaar afscheid als ‘president’ en wordt opgevolgd door André Detournay (51).

André is al jaren actief in het Halse carnaval. Het begon allemaal begin jaren 90 toen hij met enkele vrienden uit Lembeek de maskotte van de Halse carnavalsaffiche begon uit te beelden, vandaar de naam van zijn groep ‘de Maskottes’. De eerste char reed hun hangar buiten in 1995.

De Maskottes werden onder het voorzitterschap van André Detournay (zaakvoerder van Mazda garage Detournay in Lembeek) een topgroep.

De Maskottes konden 3 keer de eerste plaats in categorie A bemachtigen en zorgden voor talloze verbluffende chars en kostuums. In 2019 stopte de groep op een hoogtepunt.

André Detournay werd in 2012 prins carnaval, zijn echtgenote Connie Rompato was toen prinses. Zijn vader Jacques Detournay was seniorenprins in 1996.

Je hoeft André Detournay de Halse carnavalsgemeenschap niet te leren kennen. Hij kent de sterktes, de zorgen, de aandachtspunten. Hij heeft dan ook alle troeven in handen om er een sterk voorzitterschap van te maken. Toch benadrukt André dat carnaval Halle organiseren teamwork is. We zijn alleszins benieuwd welke klemtonen hij als nieuwe voorzitter zal leggen. Wedden dat de verlanglijstjes bij groepen en carnavalisten klaar liggen? We wensen André en heel het team van Halattraction veel succes, veel creativiteit, Halse spirit en vooral.. nen dikke merci om er te willen voorgaan. Vrijwilligerswerk om Halle en z’n carnaval blijvend op de kaart te zetten. Nen dikken tagada.

Voorzitters van Halattraction sinds 1932 :

1932-1983 : Edmond Demesmaecker

1983-1988 : Pierre De Brouwer

1989-2000 : Roland Lauwers

2001-2023 : Jos Appelmans

2023-… : André Detournay