Met carnaval viert Reus Vaantjesboer zijn 60ste verjaardag. De Confrerie van de Vaantjesboer die zich al 11 jaar over onze Halse stadsreus ontfermt, wil hem daarom nog eens door de straten laten paraderen zoals hij er in 1958 uitzag met blauwe broek en groene jas. Zijn outfit van toen werd opnieuw gemaakt door de naaister van de Confrerie.

Reus Vaantjesboer kreeg intussen ook een uitnodiging uit Groot-Brittannië om dit jaar in de kerstperiode naar Buckingham te trekken. Wie weet vindt hij daar een partner, want onze reus is na 60 jaar nog altijd vrijgezel.  Ook op de bierfeesten in Brussel op de eerste zondag van september wordt de Vaantjesboer verwacht. Het is trouwens de bedoeling dat de Halse reuzen weer vaker buiten komen tijdens evenementen.

En of er ooit nog een reuzenstoet komt? “Graag”, zegt voorzitter Luk Pieters, “maar koken kost geld. Dus al wie ons wil steunen, verwachten we op onze Vaantjeskermis op 13 en 14 januari in het Heilig-Hart&College in Halle.” Ook extra reuzendragers zijn nog welkom : “In steden als Geraardsbergen en Dendermonde vinden inwoners het een grote eer om hun reuzen te mogen dragen. Daar moeten we in Halle nog een beetje aan werken, maar ook Rome is niet in één dag gebouwd hè” lacht Luk.

Foto : reus Vaantjesboer op de wereldtentoonstelling in Brussel in 1958