Straf! We vieren dit jaar Zijne Zotheid Pierre De Brouwer : de legendarische patron van hotel-restaurant Les Eleveurs! 55 jaar geleden (5 x 11) was hij prins carnaval in Halle. In 1962 werd onze stoet nog gevuld met gastgroepen uit Aalst en Nederland. Maar in de jaren 70 ontstond de ene Halse carnavalgroep na de andere. Intussen is het Halse carnaval uitgegroeid tot een uniek volksfeest dat intens en massaal gevierd wordt. Pierre De Brouwer maakte een deel van het succes mee als voorzitter van Halattraction van 1983 tot 1988. In 1987 was onze carnavalstoet zelfs te zien op tv (VRT).

Later werd Pierre lid van de losse groep Traction. De leden van Traction zullen samen met Propulsion (de losse groep waar zoon Andy De Brouwer bij zit) uitzonderlijk samen opstappen in de zondagstoet om het 55-jarig prinsenjubileum van Pierre te vieren.  Tijdens Carnavalitis op Victoria (105.2 FM) slaagde Pierre I er deze week in om het overvolle café De Fazant stil te krijgen, toen hij nog één keer z’n prinsenspeech van 1962 liet horen. Luister mee via deze link!

http://www.radiovictoria.be/index.php/2017/03/06/carnavalitis-uitzending-van-06032017-live-uit-cafe-de-fazant/

Foto : prins Pierre I geflankeerd door collega-prinsen Den Boy en Herman Sluys en Danny Meert van Halattraction (archief Felix Merckx)