In elegant blauwwit -de kleuren van Halle- zijn jaarlijks 3 prinsenparen actief in onze stad, verdeeld over 3 verschillende leeftijdscategorieën. Behalve het “echte” prinsenpaar dat natuurlijk de hoofdrol opeist en 3 dagen de sleutel van het stadhuis krijgt, heeft Halle ook een prinsenpaar voor de senioren én een kinder- of mini-prinsenpaar, verkozen met kindercarnaval. Al deze prinsenparen rijden tijdens de zondagstoet mee in een stijlvolle prinsenwagen.

De verkiezing van een mini-prinsenpaar gebeurt sinds 1975. Werner Nerinckx en Veerle Van Damme waren de eerste in een lange rij. De verkiezing leverde al heel wat bekende namen op. Om er maar 2 te noemen. Zanger Yves Segers was mini-prins in 1982, voorzitter van de gemeenteraad Bertrand Demiddeleer was mini-prins in 1981. Ook deze mini-prinsenparen begonnen zich te verenigen. Op 1 januari 1984 werd Mini-Tastendeuvel opgericht. 33 joer! Ne famuize jubilei die nog dit jaar wordt gevierd. Allemaal welkom op zaterdag 26 november vanaf 21u33 in zaal Zennedal in Buizingen.

Belangrijkste activiteit van Mini-Tastendeuvel is de doop van het mini-prinsenpaar op de zondag voor carnaval. Mini-Tastendeuvel neemt ook deel aan de showwedstrijd Halle op Losse Schroeven. Ze wonnen al 3 keer (in 2011,2013 en 2014) en zo kregen ze de wisselbeker Edmond Demesmaeker definitief in handen.  Ook zin om mini-prins of mini-prinses te worden? Schrijf je dan nu in via in@halattraction.be (De inschrijvingen bij de meisjes zitten al vol, jongens kunnen zich nog kandidaat stellen!)  

Foto : Mini-Tastendeuvel wint Halle op Losse Schroeven in 2013