Elk jaar zetten we groepen en prinselijke hoogheden in de kijker die ‘ne jubilei’ te vieren hebben. Elk veelvoud van elf is reden voor een feestje. Dit jaar vieren we onder andere 33 jaar Dei van ba Chic. Een vaste waarde in het Halse carnaval. Een groep die in al die jaren voor heel wat hoogtepunten heeft gezorgd in de stoet. Voor het eerst te zien met een ‘char’ in 1992.

Groepsfoto bij 22 jaar Dei van ba Chic  

Boegbeeld van de groep is voorzitter Eddy De Greef, den Ditsj, die in 2002 prins carnaval was, Sofie Brabant was toen prinses. Zijn zoon Owen schopte het intussen tot mini-hofnar. De appel valt niet ver van de boom. Carnaval, da zitsj in a DNA. Den Ditsj is ook bekend als zanger. “Mè m’n camionette’ is een evergreen en werd enkele jaren geleden verkozen tot ‘klassieker’ in Victoria’s Carnaval top 100. Hij maakte ook heel wat hits samen met prins John als Plas Partoe, denk aan “Gilles en de stroet”, “hé patron wemme deust” en vele andere.

Maar uiteraard is een groep teamwork. Fantastisch al dat werk van vele mannen en vrouwen in den hangar en aan het kostum. Dei van ba Chic beleefde zoals elke groep ups and downs, maar kan heel wat mooie herinneringen ophalen.  Met plaatsen in de top 5 van het Halse carnaval, heel wat prijzen voor beste show of kostum en in 2002 mocht Dei van ba Chic het kostuumpje maken voor het standbeeld van de Vaantjesboer op de Beestenmarkt. In 2015 won Chic de showwedstrijd Halle op Losse Schroeven.

Maar soms zeggen beelden veel meer dan woorden. Nen dikken tagada ve Chic en doetsj zu voesj!

Met commissaris Witse, Pater Pax en de Halse cellist Servais op de char

één van hun opvallendste creaties ooit als Motown-zangers 

Zot doen met de showwedstrijd Halle op Losse Schroeven  

Dei van Ba Chic met hun langste char ooit in polyester, als zigeuners in 2002

Dei van ba Chic als vikings of “sjikkings” in 2001 

Dei van ba Chic in 2023 met “Chic OK Cars” en ook een aanstekelijk stoetliedje