Het 9de Dweilfestival met kermis t’Halle op zaterdag 31 augustus belooft een topper te worden. Met een record aantal deelnemers -18 in totaal- en steeds meer groepen uit de streek.  Onze regio telt nu al 3 dweilfanfares of ambiancestraatorkesten. Het dweilfestival is goed voor zo’n 400 muzikanten, met aanhang erbij zijn dat al gauw zo’n 1000 muziekfanaten die door de stad trekken.  Enkel de liefde voor muziek, de gezelligheid en de gastvrijheid van de Hallenaren lokt hen naar hier, want de groepen worden niet betaald. Enkele buitenlandse groepen uit Nederland blijven in Halle overnachten. Met slaapzak en matras kunnen ze terecht in buurtschool De Winde op Sint-Rochus. De jury bestaat uit leden van Vlamo met een grote muziekkennis, maar ook bekende Hallenaren en voor het eerst Luc Verschueren, bekend van Radio 2. 

De dweilfanfares geven vanaf half 1 ’s middags optredens aan de dweilcaf├ęs in het centrum van de stad en op 2 podia (op het Possozplein en op de kiosk op de Grote Markt).  Na 18 uur zijn er optredens van prins John, Benny Michiels en is er de prijsuitreiking. Victoria zorgt op zaterdagmiddag voor een live-uitzending tussen 3 en 5.    

Zondag 1 september, de 2de dag van kermis t’Halle vult het dweilteam opnieuw in, samen met de Halse radio Victoria. Er staan gratis optredens gepland van de Accordeonisten, Single Malt, Pipo en Pipette (om 14 uur) en Bram en Lennart vanaf 15u30. Op zaterdag en zondag staan er ook verschillende kermisattracties op het Possozplein.   

foto Marc Sluys