1. Feest gegarandeerd: organisator Halattraction viert 110 jaar

110 jaar Halattraction

De organisatie van Carnaval Halle ligt in de handen van Halattraction. Deze vzw, die volledig op vrijwilligers steunt, is in 1905 gesticht onder de naam “Hal-Attraction” met als doel een carnavalstoet in Halle te organiseren. Ondertussen organiseren zij veel meer dan enkel de stoet. In de loop der jaren is het carnavalsfeest uitgegroeid tot een 3-daags feest, maar zorgen zij ook voor de organisatie van Halle op Losse Schroeven, de Prinsenverkiezing en zoveel meer. Meer weten? Neem een kijkje op www.carnavalhalle.be.

2. De enige plek waar de Prins en Prinses uit een ton worden gebrouwen

prins brouwen

“We zen de Prinsje… dei van Haaaaalleuh! En we veere Karnaval…”

Een aanrader om Carnaval Halle vroeg te beginnen is Den Deuvelstoet op zaterdag. Deze stoet brengt de nieuwe Prins Carnaval naar het centrum van Halle.
Op de Grote Markt worden leuke speeches gebracht, gezongen en gedanst terwijl de Prins vol spanning wacht op zijn “geboorte” uit de ton van Reus Vaantjesboer. Zéker de moeite waard om tijdig naar de markt af te zakken, want het is een prachtige gebeurtenis en de beste start om het Carnavalsweekend te beginnen.

3. Je vindt er een van lands grootste kermissen

Kermis Halle

Tijdens Carnaval Halle staan er maar liefst 120 attracties en kramen. De foor wordt trouwens een week op voorhand al officieel geopend door het Kinder-Prinsenpaar. Je kan er dan goedkoop op de meeste attracties! Wees dus zeker aanwezig. En ook tijdens de carnavalsactiviteiten kan je er even op “uitrusten” van al het dansen en feesten 😉

4. Er zijn maar liefst 3 prachtige stoeten!

praalwagen

Voldoende momenten om de stoet te bekijken! Op zondagnamiddag kan je de stoet in alle glorie zien. De praalwagens worden na maanden werk aan het grote publiek getoond.
Maar ook zondag- en maandagavond is er de prachtige lichtstoet, waarbij de sfeer magisch is. De praalwagens zijn dan verlicht door honderden lichtjes.

5. Drie (3!!) dagen én nachten feesten

dansen
Gaan met die banaan!

Maar liefst 3 volle dagen en nachten wordt er gefeest in Halle. Niet alleen de Grote Markt is the place to be; ook de Beestenmarkt en tal van caféetjes staan vol feestvierders.
Daarnaast zijn er optredens van bekende feest-artiesten op het grote podium – ambiance gegarandeerd op bekende en lokale Halse Carnavalskrakers!

 6. Waar zelfs Lowie uit Thuis soms eens een nachtje doorzakt

lowie

jaja meisjes, val maar al in zwijm…

7. In Halle komt er soms zomaar € 500 uit de lucht vallen

Geld

Tijdens de Krottenworp op maandag worden maar liefst 5.000 Halse Krotten (snoepjes) op de Grote Markt gegooid. Eentje ervan heeft “nummer 1” op het papier én heeft de waarde van maar liefst € 500. Cash krijg je het niet, maar wel een prachtig juweel van juwelier Bosmans. Waag je kans en wees erbij! Afspraak maandagavond om 21:11 op de Gruute Met!

8. Waar de Gilles in de basiliek dansen

Gilles van Groot Halle

 

De Gilles van Groot-Halle ontsteken op zondag van Carnaval Halle een kaars in de Basiliek. Een prachtig moment waarbij de klompen en belletjes ritmisch door de grote Basiliek klinken.
Menig traan wordt er dan weggepinkt, een mooi moment van bezinning tijdens het drukke carnavalweekend. AANRADER om erbij te zijn!

9. Het bier uit de enige zittende reus in België stroomt

Reus Vaantjesboer

Uit de Reus Vaantjesboer wordt niet alleen de Prins gebrouwen. Tijdens de verschillende stoeten kan je het heerlijke Halse Deuvelsbier proeven.

10. Kortom: De gezelligste plek in België tijdens carnaval

De Gruute Met

Meer moet het niet zijn:

  • Betaalbare pintjes stromen uit de talrijke caféetjes
  • Constant ambiance en fijne muziek op de Grote Markt
  • Af en toe een exclusief optreden met bijhorende polonaise
  • 3 dagen tijd om mensen te ontmoeten en lekker te praten

(EXTRAATJE) 11. Een prachtig vuurwerk op maandagavond!

Vuurwerk

Om 22:22 is er een prachtig vuurwerk te bewonderen boven de stad! Afspraak langs het kanaal in de buurt van het station om alles vanop de eerste rij mee te maken.
En nadien is er natuurlijk de verbranding van Carnaval Halle.. om dan de laatste dolle nacht in te duiken.