Waar was je toen je hoorde dat carnaval Halle werd afgelast door corona?

Daane moment zout ik ba ne klant. Kem et live gevolgd in man camionet. Da was pessees da’k nen dikke slag van den houmer gat em. Kwas er ni goe van. Op twie weike van…Deis kan toch ni !!! Deis aa ons ieste joer geweist me ons neu groep “schief bezjoebert”. we woere zu feer. Onzen ieste char, ons ieste kostum, onzen ieste show. en we woere zu feer da alles in orde ging zen. Kem oek kompasse met de neuje prinsj en zan prinses. Da aa e moment van euforie moete zen.Ik zen noe ’t werk persuunlijk noe den hangar gereije en em doe man èt neki loete luchte. pffff et moment.Ik a een dobbel geveul. iest en voeral ewa kolleirig, toch naa ni !! oen den andere kant wist ik wel. Het kan ni annès.

Hoe heb je het carnavalsweekend beleefd?
Ja op een giel ander manier natuurlijk. kem om 11 uure ne pot gedroenke op de muzeek van victoria. en derachter em ek ma uitgeleift me man terras af te werke. uit gewoentje aak wel ma prinsjen-hoet oen. tradeeses zen tradeeses. Da moeje respecteire. oek al wast nen iele ette.

Hou je nog contact met andere carnavalisten?
We emme altijd ewa contact blaaven emme me mekander. chat, skype of sms. tja we koste ni veil annes he.Toen da ze ons wa loste emme we neki noe den hangar kunne goen. Niks charen, mo opkosje en klappe. Tes raar. Mo toch content van mekander neki wei te zeen int echt.
Maan beste kameroet prinsj Hans woentsj begot 100 meiter uuger. kem em al monne nemi gezeen. (wel guut) Den tijd da de stammeneis nog oupe woere koste af en toe nog is eemand teigekomme. da was neki tof. mo na zen ze wei toe.Af en toe komde nog neki eemand teige in den delhaize. den est doe neki een klaan conversoese.

Intussen noodgedwongen een andere hobby ontdekt?
Een andere hobby, haha .As ge da een hobby koentsj noeme (smiley). Ja da wel. ik paas dat teige noste zoumer giel ons kot gerenoveit goe zen.wa moe ne minsj annes doen. kzen giene pei da televies let. de mieste filme zeen ik mè man uuge too. noe tschantsj woeret goej filme. 

Wat mis je het meest aan carnaval?
Wa ik het mieste mis oen carnaval. simpel , ne giele waslijst… Kameroete, fieste, charen, reunions,knuffele, beize, lache en zievere,  eitkermisse, evenemente, sjokolatjes,apresski ,revue, losse schroeve, noem mor op.Da es toch carnaval zeiker. 

Heb je nog een boodschap aan de carnavalisten?
ik paas da alleman da ewa voe zan eige moe uitmoake. Mo voe de moment paas ik da alleman slim genoeg es voe em ewa oen de reigels te aave.Ik weit dat op sommige momente ewa èt kan zèn. Mo da es voe alleman. Batsj nog efkes op a tanne en we kunne wei losgoen. en voe de carnavalkameroete. ik oup da we aale rap wei kunne zeen, want da misse we allemoe. Mo oek via deize weg nen dikke carnavaleske knuffel en beis. Ik mis aale allemoe en geluuf ma… den dag da ze ons losse haha tzal der plat op zen.

alaaaaaf,tagada en santei!!

ZZ Ambi 1

Written by