Christophe Van den Eeckhoudt, één van de kleurrijke figuren bij de Gilles en Pierrots van Groot-Halle laat in zijn carnavalshart kijken!

Waar was je toen je het nieuws vernam dat carnaval werd geannuleerd? Hoe kreeg je het nieuws te horen? 

Ik was op de begrafenis van mijn dooppeter. Kreeg daar te horen dat er een persconferentie was over carnaval. Kreeg toen allemaal meldingen binnen dat Carnaval afgelast werd en heb dan later op de avond de persconferentie herbekeken.   

Het nieuws sloeg in als een bom, maar dat kon er die dag nog bij. 

Hoe heb je het carnavalsweekend beleefd? Wat heb je gedaan?  

Helemaal alleen thuis. Veel foto’s, filmpjes gekeken maar vooral veel Carnavalsmuziek geluisterd. En veel berichtjes gedeeld onder de Gilles en Pierrots van Groot Halle van onze 3 soumonces en afgelopen Carnavals. 

Hou je nog contact met andere carnavalisten? Hoe pak je dat aan?  

Zeker dat. Ik kan mijn GPvGH’kes en onze muzikanten na zovele jaren niet missen. Ook met vele leden van andere groepen blijven we in contact. Lang leve Facebook, Instagram, Messenger en WhatsApp. Als je niet in Halle woont komt ge ni rap iemand van Carnaval tegen. 

Hoe probeer je het carnavalsvuur bij jou brandend te houden?  

Met soms 2 kinderen in his die stekezot zijn van carnaval is da niet moeilijk. Soms kijken we filmpjes en foto’s van de afgelopen jaren. Maar vooral muziek, muziek en nog eens muziek. 

Wat mis je het meest aan carnaval?  

De vrienden van verschillende carnavalsgroepen. De dopen. Maar voor ne Gilles is da ni moeilijk hé. Onze muziek, onze ramassage, den éérste keer onze hoed opzetten in de basiliek, de popverbranding maar vooral den Ambiaaaaaaaaaance Yololo.   

Carnaval in maart wordt mogelijk weer uitgesteld of afgelast. Hoop je dan op carnaval in juni of september? Of beter toch weer uit stellen tot maart 2022?  

Ik denk dat elke carnavalist wel wil dat carnaval 2021 doorgaat. Vooral dit jaar zou het voor de “ Gilles en Pierrots van Groot Halle” ons 44 jarig Jubilee zijn. Maar denk wel dat elke rasechte carnavalist nuchter genoeg is om te weten dat voor ieders gezondheid uitstel naar 2022 de beste remedie zal zijn. 

Moet Victoria in januari toch met een nieuw seizoen van Carnavalitis beginnen?  

Zeker dadde. Dit zal voor vele carnavalisten een goed gevoel geven. 

Welke (positieve) boodschap heb je voor de carnavalsgemeenschap? Of nog iets anders te melden? 

Stay Safe, Stay Strong. Blijf zoveel mogelijk met elkaar in contact zodat ook de mensen die het moeilijk hebben er door komen.  

En vooral nen dikke Yolololololololololololololololo aan iedereen. 

De Gilse Moustache. 

Foto’s @Gert Swillens

Written by