Den Hangaar 2013

Voorwoord van CarnavalJerre:

Hoewel carnaval dit jaar een aantal weken vroeger valt, kunnen we toch weer stellen dat de halse charbouwers en stiksters weer zichzelf hebben overtroffen.  Kleintjes worden weer wat groter en de grote groepen zijn zeer sterk aan mekaar gewaagd.  2013 wordt zeker het jaar van de bewegende delen, er zijn veel groepen die zich wagen aan een beetje of zelfs heel veel mechanische hoogstandjes.  Ook in verlichting van char en kledij werd ten opzichte van vorige jaren door velen een tandje bijgestoken.

Toen ik deze groepen bezocht hadden sommigen onder hen nog heel wat werk, maar zoals steeds komt dat in orde.  Sommigen denken dat je er goed zot voor moet zijn om uren, dagen, weken, maanden in de kou te gaan werken voor een char die slechts twee dagen in de Halse straten mag pronken, maar voor de bewonderende blikken en de appreciatie van de duizenden carnavalisten, daar is het de halse carnavalist om te doen.
Geniet van de kleurrijke stoet en heb respect voor de wagens die soms maar nipt doorkunnen, en wees voorzichtig.

HKV D'Afzakkers hebben als thema: "Ze komme van veit". De Halse Gruute Met zal met carnaval worden overspoeld door Aliens en UFO's. Ze maken een char in polyester in 2 delen waarvoor zij ongeveer 800 liter gebruikten. Zij bestaan sinds 1996 en de vrouwelijke leden zorgen voor 30 kostuums in Alien style met een hoed vervaardigd in foam. Bij mijn bezoek hadden zij nog vrij veel werk maar zoals steeds komt dat zeker in orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *